Pieter Deprez

°1989

Geboren in het jaar van een afbrokkelende Berlijnse Muur. Mijn eerste levensjaren vulden zich met slapen, eten en andere niet nader genoemde bezigheden tot de Grote Ontdekking van potlood en papier.

Vanaf toen was ik niet meer weg te slaan van een ouderwetse maar gezellige school(lees: teken-)bank. Elk oppervlak werd gekleurd, beschreven en beschilderd. In de lagere school werden deze creatieve uitspattingen gebundeld in de Kunstacadamie.

Vanaf het 3de middelbaar ging dat gepaard met lessen striptekenen waarbij ik begon te dromen van een internationale carrière in het beeldverhaal. In de jaren nadien volgde de ontnuchtering: een tweede Hergé zou ik niet worden. Toch bleef ik dapper verder tekenen, hoewel net iets te vaak in de lesnotities tijdens mijn opleiding tot Master in de Communicatiewetenschappen. Na het inkaderen van mijn diploma volgden mijn eerste cartoons voor Dubbelpunt, het maandelijks magazine door en voor Chiroleiding.

In het mooie jaar 2012 startte ik de tweejarige avondcursus als grafisch ontwerper bij Syntra West. In volle WK-gekte verdedigde ik op 26 juni 2014 mijn eindproef. Net zoals de Rode Duivels tegen Zuid-Korea, slaagde ik die avond in mijn opzet. Met het getuigschrift ingekaderd naast mijn diploma was ik volledig klaar om te starten als zelfstandig ontwerper in bijberoep.

Vaardigheden

Illustrator - illustratie
85%
Photoshop - fotobewerking
75%
Indesign - lay-out
90%
Lightroom - fotobewerking
85%

Ervaring

Marketing Creative (2016 - nu)

Hama Benelux

Grafisch Ontwerper in bijberoep (2015 - nu)

Grafisch Ontwerp Pieter

Cartoonist (2011 - nu)

Dubbelpunt (maandelijks magazine voor leiding van Chirojeugd Vlaanderen)

Opleiding

Basiscursus fotografie (2015-2016)

CVO KISP Gent

Grafisch ontwerp (2012-2014)

Syntra West Brugge

Master in de Communicatiewetenschappen (2007-2011)

KU Leuven